Om oss

Älta IF Pojkar 09

Älta IF grundades redan 1941. Fotbollssektionen består idag av ca 1100 aktiva spelare och 250 ledare som formar 68 lag i olika serier (2020). Älta IF bedriver en stor och öppen barn- och ungdomsverksamhet där spelarna erbjuds en utvecklande fotbollsutbildning av hög kvalitet.

Föreningen vill bedriva verksamheten så att den utvecklar unga människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. De arbetar aktivt med att skapa en trygg och glädjerik miljö där spelarna väljer att spela fotboll länge och långt upp i åldrarna.

11/16/2021 2:19:56 PM.png

Social ansvar och engagemang

Som förening har vi ett viktigt socialt ansvar. Därför lägger vi stor vikt i att arbeta för jämställdhet, mångfald och inkludering, samt i att kunna erbjuda en säker och sund miljö för våra barn, ungdomar, ledare, funktionärer och föräldrar.

Stötta något av våra projekt och ändamål

Läs nedan om våra pågående ändamål och projekt som ni här kan stötta finansiellt eller genom att sprida dem i era sociala medier. Våra olika lags sidor för insamling och socialt engagemang hittar du här: Fotbollssektionen, Damer A, Herrar A, Pojkar 09
Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få.

Värdeord

Glädje – Att i med- och motgång vara en del i en kamratskap. Att väcka lust att träna och lära mer. Det handlar om att ha roligt och att få känna glädje över att lära sig någonting nytt. Vi stödjer och uppmuntrar varandra, så att alla når lite längre än vad vi själva trodde var möjligt. Glädje handlar även om att vi är stolta och nöjda med vad vi gjort och lärt oss.

Trygghet – att bli sedd och respekterad. Att alla är trygga i gruppen och vågar uttrycka vad vi känner och tycker. Att vi kan lita på att både kamrater och vuxna lyssnar och ställer upp när det behövs. Trygghet handlar också om att visa varandra hänsyn och se våra olikheter som en tillgång.

Utveckling – handlar om att stimulera alla sinnen. Att utveckla tillit till sin egen förmåga och att utveckla både självkänsla och självförtroende. Utveckling handlar också om att vara nyfiken. Om att få nya kunskaper och färdigheter och om att hitta och utveckla egna sätt att lära.