Vår historia

FC Stockholm Internazionale
fc-stockholm-internazionale-story.jpg

Den 22 oktober 2010 tog en dröm fart. FC Stockholm Internazionale föddes. En dröm som legat och grott och som till slut väcktes till liv.

Första året höll vi till på Mälarhöjdens IP och division H7J, där vi från första stund visade att FC Stockholm Internazionale skulle bli ett lag att räkna med. Vi vann serien överlägset och gjorde fler än 100 mål i vår debutsäsong. På transfermarknaden visade vi framfötterna direkt och gjorde klart med några banbrytande nyförvärv: bland annat Elias Storm, som vunnit Allsvenskan med Djurgården och spelat i Champions League mot Juventus.

Säsongen 2012 startade på samma sätt som föregående slutade, med total överlägsenhet i seriespelet. Detta år spelade vi i H6C. Målet för säsongen var att vinna serien och fortsätta vår förlustfria era! Det gjorde vi med bravur! Inte en enda match förlorades i seriespelet och vi stod återigen som suveräna seriesegrare.

Vi kunde stolt presentera den bästa trupp ett division 6-lag någonsin haft, med spelare som: Fredrik Ingel, Gustav Segerström, Love Lidström, Peter Dolk, Erik Möller, Joakim Moström, Daniel Didrik, Klas Henriksson och många fler.

Säsongen 2013 blev en brytpunkt. Ny hemmaplan och vi slog dessutom ett svårslaget svenskt rekord.

FC Stockholm Internazionale siktar högt. Vårt första mål på vägen mot Europa är att bli en av de mest attraktiva klubbarna i Stockholm att både spela i och att följa som supporter. Det krävde ett strategiskt beslut. Vi kunde inte vara kvar på Mälarhöjdens IP, vi valde att flytta! Efter många möten med Idrottsförvaltningen och Stockholms Stad lyckades vi få Kristinebergs IP som ny hemmaplan. Det är en av Stockholms mest anrika arenor. Tack vare flytten är FC i dagsläget endast ett av två lag som spelar på naturgräs innanför tullarna.

Den idrottsliga målsättningen för säsongen var solklar: Vi skulle fortsätta vår förlustfria svit och vinna serien igen!

Inför 2013 gjordes flera blytunga värvningar:

  • Daniel Hoch med landskamper och flera allsvenska säsonger bakom sig i AIK.
  • Göran Marklund, som var Assyriskas kapten i flera år och en oerhört viktig kugge i deras lag.
  • Calle Andersson och Ivan Tedengren två av Hammarbys största talanger som valde mellan oss, Hammarby och Huddinge i division 2.
  • Utöver dessa fyllde vi på med spelare som hade meriter från åtminstone division 2.

Än en gång kunde vi stoltsera med den bästa truppen i serien! När säsongens sista match hade spelats stod FC Stockholm Internazionale återigen som seriesegrare, tredje gången på lika många år.

Förutom seriesegern slog FC ett 54 år gammalt svenskt rekord, nämligen antal seriematcher i rad utan förlust. Väckelsångs IK hade det gamla rekordet på 50 förlustfria matcher och de övertog ledningen från Malmö FF som 1949-1951 spelade 49 matcher utan att förlora. Med totalt 54 förlustfria matcher under säsongerna 2011-2013 innehas rekordet inom svensk seniorfotboll numera av FC Stockholm Internazionale!

Säsongen 2014
Blev ett mellanår då det blev första gången FC inte lyckades avancera från divisionen.

Säsongen 2015
Tog FC in Daniel Nannskog som tränare och magin lät inte vänta på sig. FC Stockholm gjorde det bästa resultatet i Stockholms Fotbollsförbunds högsta serie (H4M) genom tiderna. Aldrig har ett lag gjort ett så bra resultat i Stockholms fotbollens högsta serie.

Säsongen 2016
Tog FC in Filip Bergman som tränare då Daniel Nannskog inte kunde fortsätta. Målet var självklart - att avancera. Med minsta möjliga marginal åkte FC Stockholm ut i kvalet mot Södertälje FK. I den första omgången slog FC ut Enköpings SK, och i den första matchen mot SFK så vann FC med 3-1. Det mesta skulle dock handla om ett väldigt bittert och tråkigt avslut.

Säsongen 2017
Tog FC in Anders Wasserman som tränare. FC Stockholm fick en fin start, men efter en svag avslutning på våren och start på hösten valde FC att avsluta samarbetet. FC slutade på en tredjeplats det året i tabellen.

Säsongen 2018
Tog FC in Patrik Sandberg som tränare. Något som skulle sluta i succé! FC leder serien i stort sett hela säsongen men blir på slutet omsprunget av Tyresö FF som blir seriesegrare - och FC får kvala än en gång! Men denna gång lyckas vi hela vägen! Först slås IFK Ölme ut i ett dubbelmöte, och det sista hindret blir IK Sleipner. Efter att ha vunnit hemmamatchen med 2-1 på Kristineberg väntade en svår uppgift på Nya Parken. Men FC visade styrka och klass och vann även där! In i historieböckrna igen - då vi nu kommer att spela division 2. Så snabbt har inget lag från Stockholm klivit i det Svenska Seriessystemet.

Säsongen 2023
FC spelar i Ettan Norra.