Om oss

Lagga Fältrittklubb
Default Image

Lagga Fältrittklubb - hos oss är alla välkomna!

Gemenskap, ansvar och samspelet med hästarna får oss att växa och må bra, ung som gammal. Till Lagga ridskola och fältrittklubb är alla välkomna!

Lagga fältrittklubb bedriver ridskoleverksamhet och aktiviteter kopplat till ridning, hästar och ledarskap. Vi erbjuder möjligheter för alla, oavsett ålder, kön, etnisk bakgrund eller funktionsvariationer, att lära sig att rida och hantera hästar. Klubben är ett växthus för bra ryttare och framtidens ledare.

Vi driver verksamheten ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart i samarbete med ägaren av anläggningen eftersom vi behöver varandra för att få en helhet i
verksamheten. Anläggningen, Lagga Ridskola, ägs av familjen Öberg som driver en småskalig ridskoleverksamheten på uppdrag av Lagga fältrittklubb.

Tillsammans skapar och utvecklar vi kunskap, gemenskap och glädje och så har det varit sedan klubben bildades 1964. Idag har vi ca 200 medlemmar, flera aktiva ledare red som barn på Lagga.

Utöver ridlektioner genomför klubben en mängd olika aktiviteter, från teori och utbildning till lek och skoj. Det ska vara roligt att vara i stallet, lära sig mer och ta ansvar! Vi anordnar och genomför tävlingar både på klubbnivå och officiellt och ger aktiva medlemmar möjlighet till ledarutbildningar, grönt kort eller annan
specialistkunskap.

Klubben har en aktiv ungdomssektion som planerar och genomför många av aktiviteter, t ex teori för nybörjare, lokala tävlingar, WE och hästkunskap, stallfritids på loven, fys-träningar, teoripass på olika teman, stallrallyn, tömkörning, löshoppning, uteritter mm. I stallet och ridhuset vistas många ungdomar i klubben all ledig tid.

Här finns gemenskap, möjligheter att ta ansvar, utvecklas eller bara få vara i en trygg miljö tillsammans med hästarna. Alla ska alltid känna sig välkomna!

gladje.jpg
Bild: Lagga FRK