Vår resa till playoff Hockeytvåan

Nynäshamns IF Hockey Club
1.png (1)

A-lagets huvudtränare Micke Carlsson berättar om lagets resa under säsongen.

Jag kom in sent i förberedelserna kring laget och jag är grymt imponerad av det råmaterial som man fått fram genom hårt jobb av några få ledare och spelare som hjälpt till att påverka spelare att vara delaktig i årets ”resa”.

Försäsongen var tuff, en träningsmatch och en inställd match för att vi inte fick ihop numerär.

Under grundserien spelade vi ihop laget och tog oss till fortsättningstrean ,en serie där alla positioner i tabellen innebär någon form av fortsättning.

Nu står vi inför ett antal slutspelsmatcher för att kunna tas oss till Div 2. Vi inleder matcherna tisdagen den 20 februari mot Sala i en serie bäst av 3, så kallad Play off 1.

Därefter spelas Playoff 2 för vinnaren för att senare belöna vinnaren att delta i en kvalserie till Hockeytvåan.

2.png (6)

Vår resa för att utvecklas har så här lång varit väldigt inspirerande. Alla lag har sina utmaningar som man står inför över en hel säsong oavsett ålder, serietillhörighet eller kvalitén hos individerna. Men det är en ledares skyldighet att ta fram det bästa ur varje grupp!! - Enkelt eller hur?

Idrott är härligt och man får alltid nya chanser och ibland behövs det. Tänker på skidskyttelandslagets prestationer kontra allas förväntningar….

Men man kommer ingenstans utan glädje och glädje förknippas oftast med vinster. Vinner du så skiner solen oftast till man förlorar kan saker komma upp till ytan i en grupp. Ens egna agenda går före lagets. Något som är oerhört svårt i olika grupper att dela med sig av ”glansens” utrymme. Man kommenterar vad andra gör, gärna när de inte hör. Vi har varit där och alla lag kommer dit, tyvärr.

I vår ”resa” så har gruppens individer tillsammans jobbat bort dessa ting som skaver i en grupp. Idag gör alla sin arbetsinsats för att skapa ”hjältar” i varje match.  

Vi behöver prestera över 60 minuters spel på ett sätt som gör att vi vinner. Vår spelidé är kortfattat att ha kontroll över pucken, vinna kampen över hela planen och jobba så hårt vi bara kan.

De senaste matcherna har vi spelat bra hockey, inte bara resultatmässigt utan även för er som är vår publik. Det enda vi som lag kan lova är att göra vårt bästa i bäst av tre mot Sala som kommer från en högre serie och bär så klart favoritskapet och de ska få spela riktigt bra för att vinna mot oss.

Vi har ännu inte gjort säsongens bästa matcher enligt min mening för det finns så MYCKET kunnande i detta LAG.

Kom och stötta A-laget Som spelar hemma Tisdag 20 februari kl 19.30 i Folketshall, Nynäshamn. 

Ha det bäst Micke C, huvudtränare Nynäs Hockey