Om oss

ÖIS Fotboll
Targetaid ÖIS Fotboll Alt 1 1220X960

Örgryte IS är Sveriges äldsta aktiva fotbollsklubb. Det var även ÖIS som spelade – och vann – den absolut första fotbollsmatchen på svensk mark 1892. Vi brukar säga att det var vi som lärde Sverige att spela fotboll.


ÖIS Fotboll har som mål att utveckla och utbilda fotbollsspelare som kan spela på den absolut högsta nationella nivån. För att uppnå detta vill vi tillhanda hålla en god utbildningsmiljö med såväl goda faciliteter, träningsmöjligheter som utbildade tränare för våra barn och ungdomar.

Ungdomsverksamheten inom ÖIS Fotboll har en mycket stark tradition att fostra och utbilda elitspelare. Exempel på spelare som fått sin fotbollsutbildning i ÖIS är Marcus Allbäck, Karl Corneliusson och Peter Dahlqvist, som för övrigt var Allsvenskans yngste spelare genom tiderna när han gjorde sin debut.

Vi tror att vi, genom en god utbildningsmiljö, kan skapa ÖIS:are som vill engagera sig i och stötta klubben både på och vid sidan av fotbollsplanen.

Med en god utbildningsmiljö menar vi att våra spelare ska få möjlighet att, genom en tydlig stegring i lärandet, utveckla sin egna fotbollskunskap till sin egen maximala förmåga. Vi ska även skapa goda motion- och hälsovanor under utbildningstiden, men även för framtiden. För de spelare som bedöms ha en god chans att bli elitfotbollsspelare ska akademin ge ytterst goda möjligheter att främst nå vårt representationslag, A-lag (herr och dam) senast vid 19 års ålder. Utöver ovanstående ska vi också säkerställa en utbildningsmiljö som sätter glädje i fokus.

Örgryte IS fortsätter även förstärka dam- och flickverksamheten och jobbar aktivt för att erbjuda den bästa miljön att utvecklas i som fotbollsspelare. Allt från gymträning och teori till givande och lärorika fotbollsträningar.

Allt detta sker inom ÖIS akademi, och för att nå dessa mål behöver vi er hjälp!

ÖIS vision är att ÖIS ska vara förstahandsvalet för de barn och ungdomar som vill ha en gedigen fotbollsutbildning.