Om oss

Östsvenska Squashförbundet
Skärmbild (27).png (3)

Squash är en av de mest krävande och effektiva idrotterna som finns. Detta i kombination med en hög tillgänglighet i form av hallar i centrala lägen gör squashen till en attraktiv träningsform både för motionärer och elitspelare.

Östsvenska Squashförbundet (ÖSSqF)

Östsvenska distriktet omfattar ca 20 föreningar med cirka 200 aktivt spelande juniorer.

Östsvenska Squashförbundet har som en övergripande ambition att 1) öka intresset för squashen och uppmuntra till individuellt utvecklingstänkande där varje individ sätter sin egna målnivå 2) främja juniorverksamheten i distriktets klubbar. Allt ifrån nyrekrytering via löpande träning till elitsatsningar. 3) kompetensutveckla och utbilda ledare i regionen, inom ledarskap, träning och domarkunskaper för att höja kvalitén och kunna bevara och bemöta distriktets medlemmar på ett bättre sätt 4) jobba för en mer inkluderande idrott där squashen välkomnar alla oavsett socioekonomisk bakgrund, ålder eller kön 5) utöka verksamheten och aktivera distriktets föreningar för att tillsammans kunna skapa en bättre idrottsmiljö för alla.

Vision och långsiktig målsättning

ÖSSqF’s vision är att vi ser en stadig ökning av medlemsantalen i våra föreningar, att nya hallar byggs och att vi har en etablerad årlig, större PSA tävling där våra juniorer får se sina hjältar på riktigt. ÖSSqF ska vara den naturliga samordnaren av för squashens återtåg i distriktets klubbar och även hallar. ÖSSqF’s mål är att öka antalet aktiva juniorer genom att stötta klubbarna genom hela processen från rekrytering till elitsatsningar.

11/16/2021 1:54:24 PM.png
11/16/2021 1:54:33 PM.png
11/16/2021 1:54:37 PM.png

Social ansvar och engagemang

Som ett idrottsförbund har vi ett viktigt socialt ansvar. Därför lägger vi stor vikt i att arbeta för jämställdhet, mångfald och inkludering, samt i att kunna erbjuda en säker och sund miljö för våra barn, ungdomar, ledare, funktionärer och föräldrar.

Stötta något av våra ändamål

Läs om våra pågående ändamål och projekt som ni här kan stötta finansiellt eller genom att sprida dem i era sociala medier. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få.

Hjälp oss att stötta vårat arbete så att vi kan hjälpa squashen att växa. Genom ditt bidrag så möjliggör du för oss att skapa fler filmer och material för att uppmuntra unga personer att röra på sig.