Dalibor Dvorsky vald som spelare tio i NHL-draften

Tumba Hockey
tumba-hockey-dvorsky-draft.jpg

Vi i Tumba Hockey vill skicka våra varmaste gratulationer till Dalibor Dvorsky och till St. Louis som valde en hårt arbetande toppenkille som nummer tio i årets NHL-draft.

Dali som han kallas kom till Tumba hockey i augusti 2014 från Slovakien för att accelerera sin utveckling som hockeyspelare, detta efter att ha fått tipset av NHL scouten Christer Rockström som såg att Tumba hade bra förutsättningar att utveckla talanger.

I Tumba fick Dali Håkan Waerner som tränare. Håkan som minns hur Dali redan då, i ung ålder var väldigt seriös och hade talangen att vilja träna hårt och förstod vikten av det.

-Det första jag la märke till då det gäller Dali var hans talang för träning, det i kombination av talang för sporten ishockey, är enligt mig den stora anledningen att Dali har nått ditt han har nått inom ishockeyn. En annan del är hans ödmjukhet inför tränare, lagkompisar och förening. Även hans inställning till att tävla, i allt han gör för att hela tiden bli bättre. Sist och inte minst hans familj som har ställt upp och stöttat Dali till 100%, säger Håkan Waerner som tränade Dali i Tumba.

Efter säsongerna i Tumba fortsatte Dali sin resa via Flemingsberg, Linköping, AIK för att nu skrivit på för Oskarshamn där han stöter på en annan gammal Tumba spelare Martin Filander som huvudtränare.

Stort grattis Dali från oss i Tumba, även om vi nog misstänkte att det var hit ditt slit skulle leda!