Om oss

ADHD Fonden
Targetaid ADHD Fonden Alt 2 1200X960

ADHD-fonden är en ideell insamlingsstiftelse. Vi som stiftat ADHD-fonden har lång erfarenhet av ADHD och närliggande diagnoser, i egenskap av föräldrar till två barn med ADHD. Vi vet hur det är när hela tillvaron är upp och ner och hela familjen går på högvarv.

Vi vet att vissa barn och unga vuxna kan glädjas av att ha ADHD som en superkraft, men vi vet också att så festligt är inte livet jämnt. Alla barn blir inte popstjärnor eller ståupp-komiker, utan de allra flesta får kämpa varje dag för att klara skolan och sociala kontakter med sin funktionsnedsättning.

ADHD-fonden bildades utifrån vetskapen kring att hela familjen påverkas när en eller flera familjemedlemmar får en ADHD diagnos. Stressen är stor och stora delar av familjens tillvaro måste läggas om för att passa den drabbade. Vi har märkt att det finns ett outtömligt behov av stöd och hjälp till dessa familjer.

Stiftelsens ändamål är att underlätta livet för personer diagnosticerade med ADHD och närliggande diagnoser, samt deras familjer. Vi drömde själva när barnen var små om att få åka iväg en helg på läger bara för familjer som oss. Där kunde vi få träffa föräldrar i samma situation, som inte dömde och där barnen kunde skutta omkring och ha kul med andra barn.

Vi har inlett ett samarbete med Kollo Full Fart som tack vare era bidrag under 2020 redan har arrangerat fyra läger för barn med ADHD och närliggande diagnoser.