Om oss

Insamlingsstiftelsen Gatubarn
omslag TA.jpg (3)

Insamlingsstiftelsen Gatubarn har verkat sedan 1993 för att ge utbildning, mat, hälsovård och omsorg till barn som lever i utsatthet och fattigdom. Våra pågående projekt i Brasilien och Tunisien syftar till att hjälpa barn som kommer från extremt fattiga förhållanden. Vi kämpar för att lyfta dem från ett liv på gatan till en trygg uppväxt som inger framtidstro.

Stiftelsen samarbetar med två verksamheter i Brasilien, dels en förskola som för närvarande har hand om 40 barn i åldrarna 2-6 år samt fritidsverksamheten Meninos do futuro som riktar sig till flickor och pojkar i åldrarna 13-18 år.

I Tunisien stödjer vi ett barnhem i staden Kelibia som tar in föräldralösa barn i åldrarna 0-2 år. Där erbjuds omvårdnad dygnet runt i en hemtrevlig miljö. Vi har också ett samarbete med extraskolan Club Olivia och Clup Philip där utsatta flickor och pojkar i åldrarna 12-18 år får möjlighet att träffas och få stöd med sina studier samt delta i fritidsaktiviteter.

Pengarna som skänks ger barnen näringsrik kost, medicin/vård, utbildning samt skydd mot våld och övergrepp. Vi arbetar med 90-konto vilket gör att vår verksamhet bygger på frivilliga bidrag och gåvor. Utan dessa bidrag skulle det vara omöjligt för oss att upprätthålla vårt stöd och åtagande. Ditt bidrag är därför av stor betydelse för barnen!

Besök vår hemsida https://www.stiftelsengatubarn.se/fretag-1 för mer information om våra projekt och hur ert företag kan bidra.