Om oss

Non-Violence Project
Targetaid Non Violence Project 1220X960.Jpeg

Non-Violence Project är en ideell organisation som arbetar med att inspirera, motivera och engagera unga i fredlig konfliktlösning. Vårt utbildningsprogram Schools For Peace riktas till barn och ungdomar och utbildar i hur man löser konflikter utan våld, bygger självkänsla och respekterar olikheter. Schools For Peace hjälper barn och ungdomar att förstå sig själva, sina vänner, de vuxna i sina liv och att komma på fredliga lösningar på problem och konflikter. Utbildningen har vunnit ett 50-tal priser – bland annat Rotary International’s Paul Harris Award och The Daily Light Award av President Clinton.

Vårt syfte är att unga människor ska vara bra på att lösa konflikter utan våld. Målet är att radikalt minska våldet i samhället och att nästa generations vuxna vet hur man löser konflikter på fredliga sätt.

Verksamheten finns på fem kontinenter och har hittills utbildat runt åtta miljoner barn, ungdomar, lärare och volontärer världen över. Vi skapar ansvarsfulla unga som leder vår värld framåt på ett fredligt sätt.

Hjälpa oss nå ut till fler ungdomar och skolor i Sverige. Alla engångsbelopp eller månadsgåvor gör skillnad! Läs mer om Non-Violence Project på www.nonviolencesweden.com eller läs mer om våra projekt nedan.

Om Non-Violence Project:
Stiftelsen Non-Violence Project Foundation bildades 1993 av Jan Hellman och Rolf Skjöldebrand. Vår symbol är den världsberömda, knutna revolvern ”Non-Violence”. Den skapades 1980 av konstnären Carl Fredrik Reuterswärd till minne av hans vän John Lennon som sköts ihjäl utanför sin lägenhet i New York. Skulpturen står även för de värderingar som John Lennon representerade och är idag en av världens mest välkända fredssymboler.

Då Non-Violence Project grundandes, gav Carl Fredrik Reuterswärd stiftelsen alla rättigheter att använda symbolen som varumärke.

Vill du läsa mer om vårt internationella fredsarbete eller komma i kontakt med något nationellt kontor hittar du mer information på www.nonviolence.com.