Om oss

Nordisk Hjälp
IMG-20170923-WA0024.jpg (3)

Nordisk Hjälp – samarbeten mellan Norden och resten av världen

Nordisk Hjälp vill hjälpa nödställda människor med humanitära projekt och långsiktiga utvecklingsprojekt runt om i världen. Vi är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation som vill göra livet lite lättare för de som har det allra svårast.

11/16/2021 2:02:41 PM.png

Nordisk Hjälp är ett växande samarbete mellan frivilliga krafter i Norden och resten av världen som alla tror på förändring. Vi jobbar tillsammans med flera gemensamma mål. Dels vill vi hjälpa och stödja fattiga, både akut och på lång sikt.

Vi vill också främja den demokratiska utvecklingen i (t.ex.) Mellanöstern, göra livet lite lättare för de som har det allra svårast, och också verka för en ökad integration i Sverige.

Välkommen att stötta oss som organisation med ditt värdefulla bidrag, eller stötta ett av projekten här så kan du få uppdateringar från arbetet och ett meddelande när målet är nått och vi kan starta.

Vi är många som arbetar för att det här ska bli verklighet – både på heltid och på vår fritid. Och det går framåt! Vi driver utvecklingsprojekt i krigsdrabbade områden så att barn får gå skolan och får lära sig mänskliga rättigheter. Vi driver också humanitära projekt där matpaket och ambulanser når allvarligt drabbade områden.

Idag har vi även 800 fadderbarn runtom i Mellanöstern, alla med stolta faddrar runtom i Sverige – och vi samarbetar dagligen med en rad både statliga och privata finansiärer. Läs gärna mer om oss, följ våra digitala kanaler och tack för att du också engagerar dig!