Ge bort ett stödsamtal så att fler utsatta får möjlighet till ett bättre liv

Ditt bidrag gör skillnad
Nu kan du bidra till nxtME:s viktiga arbete med att stötta personer som utsatts för incest.
250 kronor räcker till ett stödsamtal.
Vi vet att stödsamtal är ovärderliga för personer som är eller har varit utsatta för incest som barn. Ett stödsamtal utgör ett viktigt steg i den process som kan ge tillbaka en människa sin livsmening och ork att fortsätta existera. Oftast står den som varit utsatt helt ensam.
Genom att skänka 250 kronor (eller annan valfri summa) bidrar du till att en människa som vågat kontakta oss kan få ett stödsamtal. Ju fler som bidrar desto fler stödsamtal.
Vårt mål är att samla in 100 000 kronor. Det skulle innebära 400 samtalstimmar. Vi vet att det är ambitiöst. Men vi vill se förändring och vi ger oss inte. Varje människa som kontaktar som ska få det stöd som behövs.
Varje bidrag – oavsett storlek – kommer att göra skillnad. Genom att bidra är du med och förstärker våra resurser för att ge stöd och vägledning till så många som möjligt som är eller har varit utsatta.
Hitintills har nxtME genomfört fler än 16 000 stödinsatser och hjälpt över 2000 personer som har varit utsatta för incest i barndomen. Vi vet att vårt arbete är viktigt och verkligen gör skillnad i människors liv. Samtidigt kämpar vi varje dag med att räcka till för alla som behöver oss.
Fakta:
Incest är sexuella övergrepp av en familjemedlem, närstående eller någon som du är i beroendeställning till. Det vill säga när någon i din familj tvingar dig eller någon annan familjemedlem till sex eller andra sexuella handlingar
Uppskattningsvis har ca 4 procent av Sveriges befolkning varit utsatta för incest.
Om nxtME:
Vi är en religiöst och partipolitiskt obunden ideell organisation som erbjuder kostnadsfritt stöd och hjälp till alla från 13 år och uppåt som är eller har varit utsatta för incest – sexuella övergrepp som barn. Vi tar emot stödsökande från hela landet och har i dagsläget verksamhet på plats i Stockholm, Göteborg, Västra Götaland, Skåne, Dalarna, Värmland och Gävleborg. Vi erbjuder även stöd och utbildning till de professioner som kommer i kontakt med dessa utsatta.