Om oss

Operation Smile
Targetaid Operation Smile 1220X960 Tp

Var tredje minut föds ett barn med läpp-, käk-, eller gomspalt någonstans i världen. I många länder tvingas dessa barn leva ett mycket hårt liv. Många har svårt att äta och tala så att andra förstår. De riskerar att bli mobbade och utsatta för fördomar och trakasserier som tvingar in dem i isolering och ensamhet. Många av barnen går aldrig i skolan.


Vad gör vi?
Våra medicinska volontärer arbetar utan ersättning på operationsuppdrag runt om i världen. De delar med sig av sin tid och kunskap för att under tio dagar hjälpa så många som möjligt. Under ett uppdrag får ett hundratal människor den operation de så väl behöver. En operation tar oftast mindre än en timme och kan kosta så lite som 2 400 kronor. Varje operation förändrar en människas liv för alltid.


Vi jobbar långsiktigt med att bygga upp kompetens och resurser i våra programländer genom att utbilda lokal sjukvårdspersonal samt genom att bygga och driva permanenta kliniker; kliniker som förutom operationer kan erbjuda till exempel tandvård, nutritionsvård och logopedi. I dag finns 29 sådana kliniker i 19 länder.


Vad har vi uppnått?
Operation Smile Sverige grundades 2011 och är en politiskt och religiöst obunden hjälporganisation. Tack vare volontärer och generösa givare, både privatpersoner och företag, har Operation Smile hittills genomfört över 250 000 operationer i Afrika, Asien och Latinamerika.