Insamling till förmån för Ukraina!

OperationChange Sweden
operation-aid-story-2bilder_tp.jpg

OperationChange bildades under våren 2023 men vår historia började redan dagarna efter 24 feburari 2022 då Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina.

Denna obundna välgörenhetsorganisation, med rötter i den tidigare OperationAid (en ideell förening), driver aktivt arbete i Sverige och Ukraina för att rikta allt stöd mot Ukraina.

Grundarna av OperationChange, med tusentals timmar av gemensamt arbete både i Sverige och Ukraina, betonar vikten av gräsrotsrörelser för att mobilisera stöd till Ukraina över hela Sverige. Organisationen är djupt förankrad i och drivs av frivilliga, där både ledning och styrelse arbetar utan ekonomisk ersättning.

OperationChange betonar vikten av närvaro och samarbetar nära med lokala aktörer, institutioner och organisationer för att främja långsiktigt stöd och hållbar förändring. Med erfarna svenska och ukrainska volontärer på plats i det krigsdrabbade landet, säkerställs att hjälpen når fram dit den behövs mest. Sedan juni 2023 har organisationen växt med cirka 70 nya volontärer (alla utan ekonomisk ersättning), som samlar in och levererar hjälp till Ukraina.

Nu uppmanas du att starta en digital insamlingsbössa på TargetAid för att matcha ett av OperationChange's projekt. Genom att bidra, antingen som individ eller grupp, kan du vara en del av denna betydelsefulla rörelse för att stödja Ukraina i denna kritiska tid. Varje bidrag, stort som smått, gör en skillnad. Gå med i kampen för att stödja Ukraina - starta din insamlingsbössa idag!