Tillsammans tar vi kriget ur barnen

War Child Sweden
war-child-sweden_story-wild-kids-street_tp.jpg

Just nu lever över 240 miljoner barn med konsekvenserna av krig och konflikt. Drabbade av krig de själva aldrig startat.

War Childs internationella arbete går ut på att ge krigsdrabbade barn en chans till en bättre framtid. Vi stöttar barnen att bearbeta sina krigserfarenheter, återuppbygga relationer till familj och vänner samt att få tillbaka sin självkänsla och utbilda sig.

war-child-sweden_story-colors-kids-tablets_tp.jpg

I nästan 30 år har War Child stöttat barn som lever i krig och på flykt. Barn från Syrien, Uganda, Afghanistan och nu Ukraina. Barn som alla blivit offer i vuxnas krig. Vi stöttar med utbildning, skydd och psykosocialt stöd. Vi finns där nu och så länge det behövs. Vårt mål är att alla barn ska få en möjlighet att bearbeta sina upplevelser och växa upp till trygga vuxna. Tillsammans tar vi kriget ur barnen.

war-child-sweden_story-headphones-tablet.jpg

Vi finns i Sverige sedan 2016 och driver flera projekt för nyanlända ungdomar för att ge dem en trygg framtid i Sverige. War Child har 90-konto och samarbetar med bland andra Drottning Silvias Stiftelse Care About the Children, Scania, IBM och Alstom.

war-child-sweden_story-lek-skynke.jpg