Louis Boudon, en av Hela Stadens Vikingar!

Nybro Vikings IF
57473.jpg

25-åriga Louis Boudon från Grenoble i Frankrike spelade juniorhockey hemma i Frankrike fram till säsongen 2016/17. Då valde Boudon att flytta till Nordamerika och spelade de kommande åren i olika junior- och collegeligor. Efter att ha gjort succé i först Metro Jets i NA3HL och sedan i Northeast Generals i NAHL hamnade Boudon säsongen 2019/20 i Lake Superior State University som spelar i NCAA.  

Efter tre starka säsonger i NCAA, varav två som lagkapten, tog den spelskickliga centern klivet till att spela både i ECHL och AHL. Den senaste säsongen spelade Boudon 59 matcher (46 poäng) i Iowa Heartlanders i ECHL och 10 matcher (1 poäng) med Iowa Wild i AHL. 

Vid sidan av sin klubbkarriär har fransmannen spelat i det franska landslaget och var nyligen med och spelade VM i Tjeckien. Totalt gjorde han tre assist i turneringen varav en assist i matchen mot Sverige. 

- Boudon är en spelare som står för precis det vi sökt efter och jag är väldigt nöjd över att vi lyckats komma i mål med detta. Ett stort tack till alla supportrar som varit med och bidragit till insamlingen, säger sportchef Mikael Aaro.

Hur kommer det sig att just Louis Boudon hamnade på din radar?

- Vi arbetar brett med flera olika agenter både i Sverige och utomlands. Vi får många spelare till oss och gör ett gediget arbete med att ta referenser och tittar på video. Här såg man direkt att det var något speciellt.

Vad är han för typ av spelare och vad har du sett när du scoutat honom?

- Nej men han har en upp en bra skridskoåkning, att han är stark med pucken framför sig, stark i sargerna och dessutom spelskicklig och kan sätta sina lagkamrater i bra situationer. Vi följde honom under VM och kunde se att han bemästrade att möta några av världens bästa spelare samtidigt som han utmärkte sig i sitt eget spel i båda riktningarna. 

Efter åtta raka säsonger i Nordamerika vänder Louis Boudon nu alltså tillbaka till Europa och har skrivit på ett ettårsavtal med Nybro Vikings. Nyförvärvet som nyligen avslutat sin VM-turnering ser redan fram emot den kommande säsongen i Nybro.

- Jag är supertaggad på att flytta till Nybro och spela i Nybro Vikings. Jag kan knappt vänta på att säsongen ska dra igång och jag ser fram emot en bra säsong, säger Louis Boudon.

Varför föll valet på Nybro Vikings och spel i HockeyAllsvenskan?

- Jag tror att det är rätt steg för min karriär och för min utveckling. Jag ser fram emot att lära mig den svenska spelstilen som är en av de bästa i världen. Att skriva på för Nybro Vikings var i mitt tycke det bästa valet jag kunde göra för mig personligen och för min utveckling som hockeyspelare. 

- I Nybro vet jag att jag kommer ha verktygen för att utvecklas och jobba på de olika delarna i mitt spel. Jag älskar projektet jag har fått höra om och hur Nybro Vikings utvecklar spelare. 

Vad vet du om Nybro som stad?

- Ska jag vara ärlig så visste jag inte mycket om den delen av Sverige sedan tidigare. Nu har jag hört mycket gott om staden och om södra Sverige så jag ser verkligen fram emot att komma till er och starta säsongen!

Vår insamling Hela Stadens Vikingar har tagit fart ordentligt vilket har möjliggjort denna värvningen av Louis Boudon. I skrivande stund har vi samlat in 227 000 kronor vilket är en ökning på nästan 50 000 kronor bara det senaste dygnet! Slutmålet är 400 000 kronor vilket är viktigt att vi når för att sportchef Mikael Aaro ska kunna ta in ytterligare en spetsforward.

Välkommen till Nybro Vikings, Louis!

Our stories