Dalakraft är partner till Sveriges gladaste hockeyskola

Dalakraft AB
dalakraft-story-hockeyskola.jpg

I samarbete med Dalakraft har Mora IK Sveriges gladaste hockeyskola. Sju grupper spelare plus tre grupper domare deltar i Dalarna Hockey Camp, med målsättning att erbjuda tränings- och matchspel av hög kvalitet och med fokus på god kamratskap och glädje.

Missionen med Dalarna Hockey Camp är att förmedla en positiv upplevelse för eleverna, med tonvikt på breddidrott och föreningsliv.

– Vi lägger stor vikt vid det sociala och att personlig utveckling och nya vänskaper är viktigare än prestation. Genom bra ledarskap och aktiviteter vid sidan av isen ska alla elever känna sig sedda och respekterade av omgivningen, säger skolans rektor, Anton Eriksson.

I grunden är det dock givetvis en ishockeyskola och alla elever ska lämna skolan med en känsla av att ha utvecklats som ishockeyspelare. Målgruppen är unga hockeyspelare mellan 11 och 16 år och lägret hålls i Mora med Smidjegrav Arena som utgångspunkt

Satsar på domare
Parallellt med spelarlägret hålls också en domarskola. Den är ett initiativ för att behålla och utveckla ungdomsdomare, ge dem verktyg, inspiration och skapa gemenskap.

– Som ett tack för deras viktiga engagemang inom hockeyn vill vi erbjuda dem lägret kostnadsfritt. På Dalakraft tror vi på kraften i föreningslivet, och där spelar domarna en otroligt viktig roll, säger Rita Adolfsen, marknadschef på Dalakraft.

Hon får medhåll av Anton Eriksson.

– Redan på barn- och ungdomsnivå möter domarna många gånger betydligt tuffare förutsättningar än vad som är rimligt. Vi behöver rusta och coacha våra domare och få dem att känna glädjen i sitt uppdrag, vilket viktigt jobb de utför. Har vi inga domare kommer vi inte att kunna spela matcher.

Social hållbarhet i fokus
Vid sidan av matcher och ispass erbjuds en rad kringaktiviteter för både spelare och domare. Eleverna ska även utbildas i kommunikation, respekt och att visa hänsyn.

– Dalarna Hockey Camps värderingar rimmar oerhört väl med våra. Vi vill stötta ett brett och inkluderande förenings- och idrottsliv i Dalarna där social hållbarhet på och utanför planen är nyckelord. Vi är en mycket stolt partner till Dalarnas nya, och Sveriges gladaste, hockeyskola, säger Rita Adolfsen.