Fler sätt att se matcher i Hockeyettan

Hockeyettan
hockeyettan-story-plattformar2_tp.jpg

Under säsongen 23/24 kan hockeyfantaster se matcher på fler plattformar än Hockeyettan Play. Bonnier News, Gota Media och NTM visar hela grundseriespelet. När slutspelet börjar finns även Expressen med.

– Hockeyettan kommer nu nå ut till såväl den nationella som lokala publiken. Det är en kombination som passar vår liga perfekt, säger Jens Israelsson, vd på Hockeyettan.

– De lokala lagen engagerar verkligen på sina orter och hockeyfansen kommer att älska den här satsningen, säger Jens Pettersson, chef för redaktionell utveckling på NTM.

Alla matcher – med cirka hälften av lagen från Hockeyettan – sänds på lokala titlar inom Bonnier News, NTM och Gota Media. Samarbetet mellan de tre koncernerna finns sedan tidigare kring bland annat basket, fotboll och innebandy.

– Det är häftigt att se den utveckling som skett hos oss på kort tid och hur populärt vårt livesända sportinnehåll är på våra olika titlar. Att vi kan göra detta tillsammans är en av nycklarna till framgången, säger Mattias Wallström, sportkoncept- och rättighetschef på Bonnier News.

Nya för i år i den här satsningen är alltså Gota Media, som kommer att visa matcher med lag som Borås, Karlskrona och Kristianstad.

– Det här blir en diamant i vårt utbud av livesänd sport, då det handlar om lag som drar mycket publik och som våra läsare och tittare vill veta allt om, säger Lasse Hansson, livesportansvarig på Gota Media.

Jens Israelsson, vd på Hockeyettan, är nöjd med det nya avtalet som gäller för säsongen 23/24, där alla lagen nu är med från start den här säsongen och sänder sina matcher.