English

Explore Target Aid

 • Projects
 • Events
 • Stories
 • Fundraisers
UN Goals
Charity themes
Countries
Sports
Organisers
Causes enabled for:
213 Causes found
Sort by:
Most popular
Smålirarna.jpg
 • ÖIS_logo.jpg (1)
 • Children
 • Sport & Recreation
ÖIS Fotboll

Stöd ÖIS akademi och ungdomsfotboll!

Med pandemin, som fortsätter visa sig vara seglivad, så fortsätter även de tuffa tiderna för vår verksamhet. Detta påverkar inte bara våra elitlag, utan även vår barn- och ungdomsverksamhet. Vi behöver ert stöd genom denna insamling.550 aktiva barn och ungdomar i åldrarna 6-19 årÖIS Fotboll har med sin akademi och ungdomsfotboll en sprudlande barn- och ungdomsverksamhet, vilket vi är mycket stolta över. Vi vill inte att utvecklingen av vår verksamhet tappar mer fart som konsekvens av pandemin. Med de nuvarande restriktionerna som finns, innebär det dessvärre att vissa intäkter uteblir och det vill vi via denna kampanj försöka undvika.Med två tuffa pandemiår bakom oss hoppas vi att denna insamling ska ge oss ett nödvändigt tillskott för vidreutveckling av vår barn- och ungdomsverksamhet som Akademin erbjuder våra barn och ungdomar i Göteborgsområdet.Vi hoppas att ni precis som oss ser värdet i att ha en fortsatt väl fungerande barn- och ungdomsverksamhet som fostrar nästa generations ÖIS:are och fotbollsspelare.Är ni med oss?Genom er generösa stöttning kan vi ersätta material, köpa nya fotbollar och mål, måla om omklädningsrum, utveckla utbildningsmiljön och sist men långt ifrån minst - ge stöd till våra fantastiska tränare som ger våra barn och ungdomar så mycket.Hjälpa oss att utveckla och bidra till vår så viktiga barn- och ungdomsverksamhet under dessa tuffa tider.Stort tack för er support hälsar ÖIS Fotboll!
800 SEK0%
100 000 SEK
Campaign
Targetaid Marcus Allback Fimh 1240X700 Sticker2 Tp
 • marcus-allback_profilbild_tp.jpg (1)
 • Children
 • Sport & Recreation
Marcus Allbäck

Föreningen i mitt hjärta – Örgryte IS Fotboll

Föreningen i mitt hjärta, är en kampanj som syftar till att knyta idrottsprofiler samman med sina moderklubbar, för att där igenom skapa engagemang och stöttning till idrottsrörelsen. Jag vill dela med mig av hur mycket min moderklubb har betytt för mig. Det började med när jag tog mitt första andetag när min pappa ringde från sjukhuset ÖIS kansli och gjorde mig medlem. Så mitt band till ÖIS är ju extremt starkt, som ni kan tänka er. Känslan att ha en förening som betyder så mycket är fantastiskt. Jag har oerhört mycket att tacka ÖIS för. Jag träffar väldigt många ÖISare som säger till mig att de har så mycket att tack mig för men jag ser då att det är Jag som har så mycket att tack ÖIS för. Det var inte bara där jag lärde mig att spela fotboll utan det var även där jag lärde mig om kamratskap, gemenskap och respekt. Allt det som man nu försöker lära sina egna barn. Det fanns i den klubben och det finns i de flesta klubbar så klart, men Örgryte är MIN klubb. Därför har jag valt att gå med i kampanjen Föreningen i Mitt Hjärta, startad av Target Aid, för att främja de klubbar som har gjort mest skillnad i våra liv. Örgryte betyder ju extremt mycket för mig, så det är därför jag valt just Örgryte som Min förening i mitt hjärta att stötta. Idrottsrörelsen har ju haft en fruktansvärd tid får man säga under pandemin och de behöver all hjälp och stöttning som de kan få. Med denna kampanj försöker jag driva in lite pengar som kommer hjälpa ÖIS, och jag skulle vilja att dessa pengar satsas direkt på ungdomsverksamheten. Jag har en liten dröm, och det är att dra in 100 000 SEK till våra ungdomar, och jag vill att vi gör det innan den 1a februari. Det är mitt mål. Jag hoppas med denna insamling få med mig många som kan stötta ÖIS ungdomsverksamhet. Tillsammans kan vi göra stor skillnad!
43 890 SEK43%
100 000 SEK
nonviolence_sweden_Samskolan02.jpg (3)
 • non-violence.jpg (4)
 • Targetaid Charity Category Equality 352X352 144 Tp
 • Sexual Violence
 • Human Rights
Non-Violence Project

#METOO: Förebyggande utbildning för skolbarn i Sverige

#metoo har gjort att hela samhället fått upp ögonen för hur vanligt sexuella trakasserier är. På Non-Violence vet vi att förebyggande arbete är det enda som skapar verklig förändring. Nu behövs din hjälp att förse dagens unga, och morgondagens beslutfattare, med vår prisbelönta utbildning i självkänsla och konflikthantering för att förebygga och stoppa trakasserier. För bara 50 kronor kan vi utbilda en elev, för 25 000 kronor en hel skola. På individnivå handlar trakasserier ofta om brist på självkänsla och självkännedom. På strukturell nivå motarbetas trakasseri med konflikthantering. Grundreceptet är respekt för medmänniskor och förståelse för hur egna handlingar påverkar andra. Non-Violence Project har sedan länge utbildat unga inom självkänsla och konflikthantering för att förebygga alla former av trakasserier och våld. Nu behöver vi din hjälp att bidra till utbildningar i skolor runt om i Sverige och på så sätt investera i en bättre framtid för oss alla. Vårt mål: En tryggare generationNon-Violence vill säkra att kommande generationer har bättre självkänsla, bättre förmåga att hantera konflikter och större förståelse för andra medmänniskor. Mot bakgrund av #metoo är insikterna viktigare än någonsin. Vårt mål är att utbilda 50 000 elever landet runt. Metoderna utbildningen bygger på är framtagna sedan mer än 25 år och består av specifika övningar i vilka barn på skolor eller idrottsföreningar lär sig hantera problemen själva utan att ta till våld. Tidigare erfarenheter i Sverige visar att våra utbildningar i skolor inte enbart har en våldshämmande effekt utan att de även ökar koncentrationen. I vissa fall har vi fått återkoppling om att de genomsnittliga betygen ökar bland de elever som tar del av utbildningen.Målsättning: 50 000 elever i åldrarna 10–20 år i SverigeNon-Violence utbildningar genomförs med hjälp av certifierade Master Trainers och lärarna/idrottsledarna. Programmet är en kombination av föreläsningar, gruppövningar, skapande projekt och reflektionsövningar. Ditt bidrag!Varje krona räknas för att Non-Violence ska kunna genomföra utbildningarna. För bara 50 kronor kan vi utbilda en elev, för 25 000 kronor en hel skola. För att nå upp till vårt övergripande mål på 50 000 elever behöver vi 2,5 miljoner kronor. 1 elev = 50 kronor 1 skola = 25 000kr 50 000 elever = 2, 5 miljoner kronor
11 691 SEK46%
25 000 SEK
Hands
 • Project-Playground_logo.png
 • Children
 • Health & Care
 • Human Rights
 • Humanitarian Aid
Project Playground

A Christmas for everyone?

Christmas 2021 will probably be one of the most difficult Christmases for children in Project Playground's operations in South Africa. Many families living in vulnerability have been hit hard by the pandemic and the country still has high unemployment. Several of the children have lost family members due to Covid, and with continued isolation, it will be difficult for the children in vulnerability to feel the joy of Christmas.    For many, Christmas is the most difficult time of the year, families cannot afford gifts or food and, in many homes, abuse and violence escalate. When the school is closed, the children have nowhere else to go but the street - perhaps the most dangerous place for a child to be.   PROJECT PLAYGROUND provides holistic, capacity-strengthening programs and support to over 400 children aged 3 to 18 who live in the townships of Langa and Gugulethu outside Cape Town. The areas are socially and economically disadvantaged, in a country with an absent support system. Many of our children face daily challenges as a result of living in poverty: neglect, abuse, malnutrition, poor access to education and a lack of positive and loving role models, something that is worsened during the pandemic and isolation.   The heart of our work is our centers - safe places for children and youth where they can develop just be children. Our facilitators meet the children's physical and emotional needs, including being positive and loving role models and often take on the role of teacher, sibling, parent and friend.   Every year we hold a Christmas party for all the children in our operations. At the Christmas party they get to play, eat a good and nutritious meal, they get Christmas candy and a Christmas gift - a sign of love and support which is especially important as many of our children do not feel loved or supported at home.
0 SEK0%
15 000 SEK